Balança
23 de setembre-22 d’octubre
Avui saps que és un dia important, els astres així ho han previst. Aprofita-ho i no ho esguerris. Pensa en positiu i tot fluctuarà.

Va pujant amb la pressa als talons fins que arriba a l’entradeta de la recepció. No hi ha ningú darrere el taulell i s’endinsa cap al fons. Busca els ulls d’algú per preguntar però ningú aixeca el cap de les pantalles o mòbils. Ara mateix podria ser un terrorista, cridar Allahu Akbar, prémer el botó i ells seguirien actualitzant les pantalles.

– Tu deus ser el nou pitoniso– Li fa un home vell que aixeca el cap mentre s’obre les ulleres pel mig.

— Oh no, sóc el nou becari– diu incòmode mentre es treu el DNI de la butxaca. L’home s’ajunta les ulleres i llegeix amb deteniment el carnet, li dóna la volta un cop i un altre.

Lou Masdefiol. Lou, com el Lou Grant. Què, als teus pares els agradava la tele eh? Maldita sea Lou! Hahahahaha, passa passa, cada dia anem a pitjor en aquest gremi dels periodistes. A veure qui em pagarà la pensió a mi… Mira et duré cap a la teva taula. És per aquí, fa tres dies que ho fem jo i la Mari, la dona que ve a casa, i ella em dóna un cop de mà, té salero per això de l’horòscop però ja anem curts de prosa. Va, seu. Quan acabis l’horòscop vens, veus aquell despatx? Acostumo a ser allà, et donaré la següent tasca. No facis aquesta cara, l’últim becari ho feia amb molta passió, feia allò, com es diu? Twitters i tot.

— Tuits.

— No m’he presentat. Sóc en Josep Rolca, el director de tot això.

Balança
24 de setembre-23 d’octubre
Neptú a Balança favorable amb la Lluna, indica que la claredat obrirà horitzons a la vostra activitat. Es presenten perspectives favorables.

Té una sensació estranya, des de ben petit que en comptes de llegir un conte abans d’anar a dormir, com les famílies normals, el pare al matí arrenglerava a tots els fills i els llegia l’horòscop a cadascú abans d’anar a l’escola, tots disciplinats en fila, esperant el veredicte del destí.

I ara és ell el que ho escriu des de fa una setmana, sense tenir-ne ni fava. Sense saber on brilla Saturn en la nit o què és punyetes és l’ascendent. Pica a la porta del director. No n’escolta resposta. Entra.

El director està assegut darrere la taula amb les mans plegades davant la cara. Enfront hi té dos papers blancs, no hi té ni ordinador ni telèfon. Dos bolígrafs idèntics estan perfectament alineats damunt els folis, una capsa de clips està a l’extrem dret i un marcador vermell a l’extrem esquerre, tot és perfectament simètric.

Darrere d’ell, damunt un bufet d’imitació d’art déco, un majestuós bonsai, creu que una olivera, que expandeix les seves branques com tentacles cap a la dreta com si estigués empès pel vent. El petit arbre està plagat de diminutes olives i simulacres maldestres de fulla. El director s’aixeca i li agafa el paper dels dits.

— Vejam noi… Ei carai quina prosa avui. Aries, papapapa il·lusions, papapapa… Collonut.

— Bé… ara… Què li sembla? Podria buscar informació sobre les comissions del rei pels barrils de petroli, sobre els suborns del Florentino, sobre el nepotisme a l’Ajuntament de Barcelona o a les entitats dependents de la Generalitat?

— Les necrològiques. Li agafaràs la traça de seguida. En Daixonses de tal ha mort a Barcelona als tants anys, el dia tant de febrer de 2019 (DEP). — El director s’ha tret les ulleres i les branda amunt i avall –– Els seus fills, néts, besnéts i família tota ho fan saber als seus amics i coneguts, bla bla bla, i els demanen que el tinguin present en el seu record. La cerimònia tindrà lloc demà, dia tant de febrer del 2019, a les 10.00 al Tanatori de Sancho de Ávila. Pam, un altre.

El director obre un calaix del bufet i treu un feix de papers.

— Mira tenim tot aquest estel de morts per demà. El fred i la grip fan estralls. — La part que queda penjant de les ulleres dibuixa unes paràboles estranyíssimes i esquizofrèniques, finalment se les torna a penjar del coll i torna darrera la taula. –– Mira, agafa un diari d’ahir i en copies l’estil.

— Necrològiques. Horòscop.

— Va, va som-hi, que el diari ha de sortir. Maldita sea Lou!

Balança
24 de setembre-23 d’octubre
Avui no et sortirà res com voldries. Has d’aprendre a assumir cada moment i no desanimar-te per les derrotes. Faràs el necessari i el correcte. Assumeix una actitud assenyada.

— Senyor aquí té, les necrològiques i l’horòscop, puc ara mirar d’anar amb els de successos, o els de política o ni que sigui amb els d’esports?

— A fer que, fillet? Deixa, deixa, va que llegirem les prediccions plegats, a veure jo sóc Àries. Va, llegeix.

— Àries si errr, “Esclatarà algun conflicte important amb la teva parella o amb una persona important per a tu”.

— No m’agrada.

— No li agrada senyor Rolca?

— No. Ho hauríem de canviar.

— Sí, clar, clar, què hi poso?

— Apunta; “Àries. Serà un dia molt actiu, portaràs a terme les teves il·lusions perquè sabràs actuar com un far. Et sentiràs un radiant optimisme.” Op-ti-mis-me. O P T I M I S M E. Optimisme Lou, guia’t per l’optimisme.

— Parlant d’optimisme em costa una mica això de només fer horòscops i necrològiques, sobretot quan faig això últim.

— Cafès. Si em portes el cafè al matí, et vigoritzaràs. — Agafa aire, s’obre les ulleres damunt el pit i aixeca els braços –– Tinc grans idees. Ja m’ho diu l’horòscop, sóc un far.

— Cafè?

— Sí, llarg. Americà.

Balança
24 de setembre-23 d’octubre
No facis res que no vulguis perquè això podria crear-te molta ansietat. Mira d’eludir les obligacions imposades.

— El cafè senyor.

— A veure nano, cafè curt. Curt.

— No em va dir llarg, americà?

— Sí Pitoniso, sí. Au calla un rato. Cafè. Llegeix l’Àries.

— “Avui estaràs content, serà un dia fantàstic, tot el que facis o realitzis sortirà perfecte i tindrà conseqüències molt positives”.

— Ahà. Passa’m les tisores, esporgaré el bonsai. Gràcies Lou.

En Lou tanca lentament la porta del despatx i deixa anar la maneta de manera suau i dolça, com si hi dormís un nadó a dins. Seu a la cadira i fa la necrològica d’una senyora d’Esparreguera.

Balança
24 de setembre-23 d’octubre
No és bon dia per prendre decisions que afectin el teu futur, ja que no t’orientaràs gaire. Relaxa’t.

— El cafè senyor — deixa la tassa damunt la taula –– Els horòscops — deixa un full escrit a doble espai –– Les necrològiques — Deixa un full farcit de petits rectangles i creus. — Què és aquesta olor?

— Foc, aquí al davant.

— A on? Al jutjat? Aquí és on es va obrir el procés contra els testaferros de la multinacional aquella oi? Deuen tenir tota la documentació, es deu estar cremant. Hi vaig.

— Quiet. — S’aixeca, agafa les tisores en forma de tenalla estranya i pinça tres branques del bonsai.

— Però de veritat puc fer unes fotos fantàstiques amb el mòbil mateix, segur que els bombers encara els falten deu minuts per arribar. De veritat, serà un moment.

— Quiet Lou. Agafa el paper. Llegeix Àries.

Balança
24 de setembre-23 d’octubre
Ha arribat l’hora de posar en pràctica els projectes que tens al cap. No tinguis por.

— Benvolgut Lou, t’he de felicitar, mai ens havien fet tants clics a la pàgina dels horòscops com fins ara. Un clic, cinc pessetes. He pensat que podríem fer un vídeo amb les previsions, i penjar-ho al Facebook, m’ho va dir la Mari, li he de preguntar quin signe zodiacal és. Fins i tot podries vestir-te per la situació amb un turbant o quelcom exòtic. Bé demà ho parlem, avui marxo d’hora, rega’m el bonsai, deixo el despatx obert.

El director entra dins l’ascensor i saluda amb la mà de forma infantil a en Lou que el mira des de l’escriptori. Tan bon punt les portes es tanquen en Lou s’aixeca i entra al despatx del director i n’obre la finestra. De sobte el despatx s’omple de botzines i remor de cotxes, de trepants que esbudellen voreres i sirenes llunyanes.

Va cap al bufet i aixeca el bonsai, pesa més del que s’havia pensat. Li sembla que les branques se li arrapen a la pell com si presagiessin el que està a punt de passar. S’aboca per la finestra fins a mig cos, amb la planta sostinguda vertiginosament.

El director surt de l’edifici. Camina amb el cap cot, submergit dins el mòbil. En Lou obre les mans. El diminut arbre és xuclat per la llei de la gravetat, que va accelerant el seu destí. Les diminutes fulles i les olivetes s’apleguen en vertical i el vernís del test elaborat amb fang roig de Tokoname frega l’aire atapeït de ciutat cada cop de forma més fuent.

A la vorera, trossos de la torreta resten esmicolats en distinta mida, les diminutes olives s’han esparracat i formen una barreja estranya amb el substrat d’argiles i sorra del bonsai, xop de sang i fragments de massa encefàlica. En Lou obre el document anomenat horòscop, n’edita el document.

Àries
21 de març-20 d’abril
Els auguris no presenten un dia massa clar. La incompatibilitat amb balança farà que el destí es precipiti. Descansa.